چطور باید به جای تمرکز روی درصدهای کمک، به تأثیرواقعی خیریه‌ها توجه کنیم.

چطور باید به جای تمرکز روی درصدهای کمک، به تأثیرواقعی خیریه‌ها توجه کنیم.

خیلی وقت‌ها از خیریه‌ها پرسیده میشه: “چند درصد از کمک من مستقیم به دست نیازمندان می‌رسه؟” اما این سوال به تنهایی نمی‌تونه همه چیز رو درباره یک خیریه نشون بده. خیریه‌ها معمولاً به خاطر هزینه‌های اداری مثل حقوق کارمندان، هزینه‌های برق و آب، و تبلیغات تحت فشار قرار می‌گیرن و ممکنه خیلی‌ها فکر کنن که باید این هزینه‌ها رو کم کنن. ولی «دن پالوتا»، سازنده فیلم مستند UnCharitable، میگه که این طرز فکر می‌تونه جلوی رشد و تأثیر خیریه‌ها رو بگیره.

پالوتا که خیریه خودش هم با اتهام‌های نادرست روبرو شده بود، معتقده که مردم از خیریه‌ها انتظارات خیلی بیشتری دارن و این باعث میشه خیریه‌ها نتونن مثل شرکت‌های خصوصی عمل کنن. در مصاحبه‌ای، پالوتا توضیح میده که چرا این توجه زیاد به هزینه‌های اداری غیرمنصفانه است و پیشنهاد میده که بهتره یه دیدگاه جدید داشته باشیم.

مشکلاتی که خیریه‌ها باهاش مواجه هستن:

  1. نمی‌تونن به افراد با استعداد بالا حقوق زیادی بدن: وقتی خیریه‌ها سعی می‌کنن هزینه‌هاشون رو کم نگه دارن تا بخاطر دستمزدهای زیاد متهم نشن، در واقع دارن اخلاق رو با صرفه‌جویی اشتباه می‌گیرن. این باعث میشه نتونن افراد با استعداد رو جذب یا نگه دارن. از طرف دیگه، شرکت‌های خصوصی که محدودیت‌های مشابهی ندارن، از این وضعیت استفاده می‌کنن. مردم معمولاً وقتی کسی با کمک به دیگران پول زیادی به دست میاره، بهش واکنش منفی نشون میدن، ولی اگه همون فرد بدون کمک به کسی پول زیادی کسب کنه، مشکلی باهاش ندارن.

پالوتا میگه که وقتی خیریه‌ها نتونن حقوق مناسبی به کارمنداشون بدن، نه تنها خلاقیت و نوآوری رو از دست میدن، بلکه مشکلاتی که می‌خوان حل کنن رو بدتر می‌کنن.

  1. کمتر ریسک می‌کنن در جمع‌آوری کمک‌های مالی: خیریه‌ها از این می‌ترسن که اگه پولی رو در تبلیغات یا بازاریابی برای جمع‌آوری کمک‌های مالی سرمایه‌گذاری کنن و موفق نشن، بهشون انتقاد بشه که دارن پول رو از نیازمندان دور می‌کنن. ولی در صنعت خصوصی، همچین چیزی نیست. مثلاً شرکت دیزنی می‌تونه یه فیلم ۲۰۰ میلیون دلاری بسازه که شکست بخوره و کسی هم بهشون ایرادی نمی‌گیره، ولی اگه یه خیریه یه برنامه جمع‌آوری کمک یک میلیون دلاری راه بندازه و نتونه تو سال اول ۷۵ درصد سود برسونه، شخصیتشون زیر سوال میره.

پالوتا چه راهکاری پیشنهاد می‌کنه؟

پالوتا میگه که خیریه‌ها باید به جای تمرکز روی درصدهای کمک، به مردم توضیح بدن که چرا سرمایه‌گذاری در هزینه‌های اداری ضروریه و این کار برای داشتن تأثیر واقعی لازمه. این آموزش نه فقط برای کمک‌کنندگان، بلکه برای اعضای هیئت مدیره، کارمندان و هر فردی که با خیریه همکاری می‌کنه، مهمه.

نکته کلیدی:

پالوتا میگه که تمرکز نباید روی این باشه که چند درصد از کمک‌ها به نیازمندان می‌رسه، بلکه باید به این توجه کنیم که آیا خیریه واقعاً داره به مردم کمک می‌کنه یا نه.

پالوتا نمی‌خواد که در آینده روی سنگ قبر یه خیریه نوشته بشه: “ما هزینه‌های اداریمون رو کم نگه داشتیم.” بلکه می‌خواد نوشته بشه: “ما دنیا رو تغییر دادیم.”

 

 

مقالات مرتبط

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب