بنا به سنت سالیان اخیر در نیمه ماه مبارک رمضان و مقارن با میلاد با سعادت امام حسن مجتبی (ع)، نشست صمیمانهای میان رئیس محترم جمهور و جمعی از خیرین و فعالان عرصه اجتماعی برگزار شد که در آن دغدغهها و چالشهای مهم پیش روی توسعه مشارکت مردم و خیرین در عرصه حل مسائل اجتماعی مطرح گردید و تصمیماتی در این زمینه اتحاذ شد که امیدواریم به زودی شاهد اجرایی شدن آنها باشیم.
در فرصت محدودی که در اختیار بنیاد تعالی اجتماعی زندگی قرار گرفت به دو نکتهی مهم اشاره شد:
1-مشارکت مردمی مسالهی مهمیست که امروزه توسعه و تقویت آن از مهمترین راهکارهای غلبه بر چالشهای فعلی کشور است و این جفای بزرگیست که صرفا آن را محدود به زمینههای خاصی مثل آسیبهای اجتماعی،بحرانهای طبیعی و خدمت به محرومین بدانیم. امروزه حتی وزارت نیرو،وزارت صمت،وزارت مسکن و شهرسازی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در زمینهی میدانسازی و ایجاد بسترهای مطلوب مشارکت مردمی بایستی برای خویش ماموریت قائل باشند.
از این رو ماموریت سپاری به تمامی دستگاههای دولتی و تقویت دفاتر و ستادهایی که در این سازمانها، حوزهی مشارکت مردمی را دنبال میکنند از اهمیت بسزایی برخوردار است. بخشهایی که هر چند امروزه، در برخی از این سازمانها وجود دارند اما موفقیت و عدم موفقیت آنها تاثیری در جهتگیری سازمان مربوطه ندارد.
2-حرفهایسازی و صیانت از اعتبار اجتماعی تشکلهای مردمی از مهمترین راهبردهای توسعه بخش اجتماعی در کشور است که اعتبارسنجی این تشکلها یا به عبارتی رتبهبندی آنها در هر دو زمینه ذکر شده نقش بسزایی خواهد داشت.امروزه در دنیا، در کنار تسهیل فرایند صدور مجوز به تشکلهای مردم نهاد، تمرکز بالایی بر روی موضوع اعتبارسنجی این نهادها وجود دارد که مجموعههایی نظیر charity excellence و charity navigator از نمونههای موفق در این زمینه هستند.
“چه نیکو که تحقق این امر در کشور ما نیز با محوریت تشکلهای مردمی صورت پذیرد تا هر چه بیشتر شاهد شکوفایی تشکلهای مردمی حرفهای و معتبر و افزایش سهم آنها در اداره کشور باشیم.”
بیشتر بخوانید:
ریاست جمهوری:خیرین شریک راهبردی دولت هستند/تسهیل مسیر انجام کارهای خیر
- No Comments
- نویسنده : zendegiadmin