ارتقای کارایی و اثربخشی، مفاهیمی که تنها به بخش خصوصی محدود نمیشوند، سالهاست که در بخش اجتماعی نیز به کار گرفته شده و به عنوان رکنی اساسی در موفقیت این بخش مورد توجه قرار گرفتهاند. از این رو، آموزش و توانمندسازی مدیران سازمانهای مردمنهاد و تشکلهای اجتماعی با استفاده از روشهای بهروز و کارآمد در بهترین دانشگاهها و مراکز آموزشی جهان دنبال میشود. دوره توانمندسازی کنشگران محلات شهر تهران توسط آکادمی مدرسه اجتماعی گراف و با همکاری ستاد توانافزایی و حمایت از سازمانهای مردمنهاد شهر تهران برگزار شد که هدف اصلی آن افزایش مهارتها و دانش فعالان اجتماعی در محلات مختلف بود. این دوره شامل جلسات آموزشی و کارگاههای عملی بود که به کنشگران کمک کرد تا مهارتهای لازم برای اجرای پروژههای اجتماعی و توسعه محلههای خود را به دست آورند.مراسم اختتامیه دوره توانمندسازی کنشگران محلات شهر تهران با حضور شرکتکنندگان و مسئولان برقراری این دوره برگزار شد.
سخنرانی دکتر صادقی مدیر مرکز آموزش تخصصی ستاد سمنهای شهر تهران
در ابتدای این مراسم، دکتر صادقی به عنوان نخستین سخنران، گزارشی جامع از روند برگزاری دوره، ماهیت آن و نظرات شرکتکنندگان ارائه دادند.دکتر صادقی در سخنان خود به اهمیت این دورهها در تقویت توانمندیهای کنشگران و تاثیر مثبت آنها بر جامعه اشاره کردند و بیان داشتند که بازخوردهای دریافتی از شرکتکنندگان نشاندهنده موفقیتآمیز بودن این دورههاست.
نظرات شرکت کنندگان
در ادامه، تعدادی از کنشگران اجتماعی شرکت کننده نظرات خود را درباره دوره بیان کردند:
آقای سید محمد زینالدینی (جهادگران منتظران مهدی (عج)): این دوره برای ما که در حوزه اجتماعی فعالیت میکنیم بسیار مفید بود و توانستیم تئوریهای مرتبط با فعالیتهای خود را به خوبی درک کنیم.
حمیدرضا نارنجینژاد: “(از انجمن محله سنگلج) :از گروه ستاد سمنها و بنیاد تعالی اجتماعی زندگی برای برگزاری این کلاسهای عالی سپاسگزارم و امیدوارم این دورهها تداوم داشته باشد.”
علیرضا سعادت(انجمن اتحاد دوچرخه سواران) : با تشکر از برگزارکنندگان، حتی افرادی که تا مراحل میانی دوره شرکت کردند نیز از ارزشمند بودن آن بهرهمند شدند. امیدوارم این آموزشها ادامه یابد.”
مریم اکبری(انجمن اتحاد دوچرخه سواران): آموزش درباره کسب و کار، قوانین و مجوزها و تفاوتهای موجود بین سیستم دولتی و سازمانهای مردم نهاد از مواردی است که در این کلاسها باید به آن پرداخته شود و کوچینگ تخصصی در این زمینه بسیار اهمیت دارد.”
نسیم حسینی (از خانه مانا): امیدوارم این دوره و دورههای تخصصی در حوزه اجتماعی ادامه داشته باشد.
حمیدرضا تیموری(از انجمن محله مسعودیه): به عنوان یک کنشگر، مهمترین مزیت این دوره، ایجاد ارتباط بین کنشگران بود.”
علیرضا سلمانی(از سام سرای موفقیت): باید از افرادی که در این دوره آموزش دیدهاند در ادامه مسیر استفاده کنیم تا آموزشها ناقص نماند.”
سخنرانی محمدمهدی جعفری مدیر عامل بنیاد
سپس محمد مهدی جعفری، مدیر عامل بنیاد، در سخنان خود به اهمیت ایجاد نهضتی هدفمند جهت یادگیری تشکلهای مردمی در حوزه اجتماعی اشاره کردند و بیان داشتند که تشکلها حول آن نهضت به صورت مستمر به یادگیری بپردازند و تشکلهای دیگر را هم به این امر تشویق کنند تا اینگونه انگیزه یادگیری در بخش اجتماعی بالا رود. وی همچنین به تلاشهای آکادمی گراف برای اخذ مجوزهای لازم از وزارت علوم برای دورههای بلند مدت و معادل سازی آن با مدرک فوقالیسانس و دکتری اشاره کردند و همچنین از تلاشهای موسسه گراف و بنیاد تعالی اجتماعی زندگی جهت ایجاد رشتههای تخصصی برای توانمندسازی تشکلهای اجتماعی صحبت کردند.
سخرانی دکتر ابویی دبیر ستاد سمنهای شهر تهران
در ادامه مراسم، دکتر ابویی در سخنرانی خود به اهمیت توسعه فردی و توسعه منابع انسانی تاکید کردند و بیان داشتند که این فرآیندها برای پیشرفت و موفقیت جامعه ضروری هستند. ایشان افزودند که تشکلها به عنوان بسترهای مناسب و مؤثر برای تحقق این اهداف، نقشی کلیدی دارند. دکتر ابویی تأکید کردند که در حالی که دولت و حاکمیت میتوانند نقش حمایتی داشته باشند، اما حرکت اصلی به سوی توسعه باید از طریق سازمانهای مردمنهاد و تشکلهای اجتماعی صورت گیرد. ایشان همچنین بر لزوم تقویت این تشکلها و حمایت از آنها برای ایجاد تغییرات پایدار در جامعه تأکید کردند.
اهدا گواهیهای پایان دوره به شرکتکنندگان
پس از نمایش تیزرهای دوره، به شرکتکنندگان گواهیهای پایان دوره اهدا شد و مراسم با گرفتن عکس دستهجمعی به پایان رسید. همچنین پروژههای شرکتکنندگان در قالب کتابی با عنوان “اثر اجتماعی من” منتشر شد.
- No Comments
- نویسنده : zendegiadmin